Commercieel manager

Heb je oog voor de retail, skincaremarkt en ben je een strategische verbinder met visie om de beste plaats in de markt te verwerven? Voor IMAGE Skincare en onze eigen merken Vavin en 5K1N zoeken we een ervaren commercieel manager die voor een strategisch commercieel plan zorgt dat aansluit bij onze groei en ambities. Je opgedane strategische kennis en ervaring met retail, verkoopconcepten en leiderschap resulteren in succes. Sluit je aan bij onze club van aanpakkers?

Je baan samengevat

Je brengt op basis van (markt)onderzoek en databronnen de skincaremarkt in beeld.Deze kennis gebruik je voor het opstellen van het commercieel jaarplan. Je stuurt onder andere op rendement, de groei van de afzetmarkt en je neemt beslissingen om de commerciële resultaten te halen en te optimaliseren.

Al je inspanningen zijn er steeds op gericht om één efficiënt commercieel apparaat te realiseren en om het marktaandeel, de omzet en de strategische doelstellingen van GABSON te realiseren en te optimaliseren. Zowel de B2B- als de B2C-markt willen wij verder uitbouwen waarbij nieuwe ontwikkelingen als e-commerce, marketplaces en social media onderdeel van de strategie uitmaken. Samen met de teammanagers, die je aanstuurt, ben je medeverantwoordelijk voor het behalen van de commerciële doelstellingen.

Verder maak je onderdeel uit van het MT die je regelmatig op de hoogte brengt van ontwikkelingen binnen de markt en de teams.

Wat ga je precies doen?

 • Je stelt jaarlijks strategische en tactische plannen op (het commercieel jaarplan), op het gebied van marketing en verkoop, waarin doelstellingen, inzichten, actieplannen en budgettering worden vastgelegd.
 • Je signaleert nieuwe kansen aan de hand van ontwikkelingen in de markt of verkregen informatie, zoals bijvoorbeeld marktonderzoeken. Je formuleert op basis hiervan marktstrategieën en weet deze te vertalen naar concrete acties voor de verschillende teams.
 • Je bedenkt, ontwikkelt en stimuleert vernieuwende initiatieven in samenwerking met andere teams ter verbetering van de commerciële activiteiten en de aansluiting hiervan op de behoeften vanuit de B2B- en B2C-markt.
 • Je vertaalt de langetermijnvisie voor de organisatie door naar strategisch, tactisch beleid op verkoopgebied, je betrekt collega’s bij het concretiseren van beleid naar operationele plannen en je volgt de realisatie van deze plannen en doelen. Indien nodig stuur je bij.
 • Je adviseert de directie (on)gevraagd en rapporteert maandelijks over de voortgang van de plannen in het MT .
cirkeldiagram

Dit vragen we van jou

 • Een HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Ervaring in een strategische managementfunctie met commerciële grondslag;
 • Een visie op een strategisch commercieel B2B/B2C jaarplan. Je kan onze teams hierin meenemen en enthousiasmeren. Verandering helpt soms voor een doorontwikkeling;
 • Regietalent: je kunt mensen met en aan elkaar verbinden – teamwork makes the dream work;
 • Analytisch vermogen: je bent en cijferpurist, big data, small data, geen data. Je brengt het in kaart om je plannen verder te versterken en te onderbouwen;
 • Innovatief: je durft binnen en buiten de lijntjes te kleuren. Je volgt trends op de voet, ziet kansen en vernieuwingen. We’ve got your back.

Dit geven we jou

Fun: naast een fijne werkplek en de mogelijkheid tot thuiswerken staat werkplezier bij ons centraal. Onze chief fun officiers regelen de tofste trips in binnen- en buitenland.

Fuel: opladen en bijtanken doen we door in beweging te blijven. Planken? Hardlopen? Met verschillende teamchallenges win je punten waarmee je een vrije dag kunt verdienen.

Fantastic workplace: we zijn ambitieus en bij ons staat groei centraal.

Friends (of GABSON): hiermee krijg jij niet alleen korting op onze producten maar ook je vrienden en familie. Hebben we een nieuw product? Dan sta jij vooraan om gratis te testen.

O en natuurlijk nog

 • Een salaris waar je het graag voor doet + laptop & telefoon.
 • De mogelijkheid om te flexen. Wel zien we je graag twee dagen op kantoor.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.

Club van aanpakkers

Wat ons origineel maakt, is dat GABSON een klein, gezellig bedrijf is met een doenersmentaliteit. GABSON is in hartje Haarlem gevestigd wat maakt dat je kunt genieten van het pittoreske centrum van Haarlem. Niet alleen de doenersmentaliteit maakt ons speciaal, maar ook de wil om te groeien vinden we belangrijk.

GABSON vertegenwoordigt het internationaal bekende en succesvolle IMAGE Skincare. Verder hebben we onze eigen merken: Vavin en 5K1N. Samen met 27 collega’s werken we dagelijks aan het verkopen en produceren van effectieve en kwalitatieve huidverbeteringsproducten voor iedereen die een gezonde huid nastreeft. Met onze centrale cultuurwaarden in het achterhoofd: vernieuwing, vrijheid en openheid, groeien we door te ‘doen’.

Stel direct een vraag

1634291753817

Ljiljana Vulinovic

HR-manager

Sollicitatieproces